Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silnik gry do metin'a !

PanTroian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

10k max lvl? to bedzie na zasadzie ze 1500 lvl to bedzie taki jakby 15 taki jakby easy z powiekszonymi lvlami?? czy to bedzie leciec jak powalone i bd totalny 4fun?

ban na statusy since 09.2015 :(

Opublikowano

10k max lvl? to bedzie na zasadzie ze 1500 lvl to bedzie taki jakby 15 taki jakby easy z powiekszonymi lvlami?? czy to bedzie leciec jak powalone i bd totalny 4fun?

Nie nie po prostu w game max lv jaki można ustawić to 10k :) oczywiście nikt takiego nie ustawi ^^ W config można dać sobie 500 np, tylko mówię że jak ktoś będzie miał pomysł i zrobi exp do 10.000 levela to taki może sobie nadać ^^ to po prostu zdjęty limit level'a

EWOLUCJA : ]

84440201455649434251.jpg

Opublikowano
16. Ustabilizowano silnik, od teraz nie powinno wywalać serwer z byle powodów 

Co takiego zrobiłeś w tym punkcie? Osobiście wątpię abyś przepisał kod źródłowy w bardziej optymalny sposób.

0LsM05U.png

Opublikowano
16. Ustabilizowano silnik, od teraz nie powinno wywalać serwer z byle powodów 

Co takiego zrobiłeś w tym punkcie? Osobiście wątpię abyś przepisał kod źródłowy w bardziej optymalny sposób.

Chodzi mi o błędy typu przeładowania syssera :)

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

Chodzi mi o błędy typu przeładowania syssera :)

Gdy skompilowałem czysty kod źródłowy nie miałem błędów pokroju przeładowania komunikatów w syserr.

Stawiałeś game na plikach z kambodży? 

0LsM05U.png

Opublikowano

Gdy skompilowałem czysty kod źródłowy nie miałem błędów pokroju przeładowania komunikatów w syserr.

Stawiałeś game na plikach z kambodży? 

Nie oto mi chodzi, np usuń sobie 50 regenów z serwera zobaczymy do jakiego momentu twój sysser będzie zapisywał, aż wywali się z powodu przeładowania.

Popatrz sobie na pętle zapisu błędu wczytania regenu np po co ma wywalać 50.000 razy error o regenie i zapychać się jak cholera... Lepiej napisać tak aby wywaliło raz i koniec.

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

Nie oto mi chodzi, np usuń sobie 50 regenów z serwera zobaczymy do jakiego momentu twój sysser będzie zapisywał, aż wywali się z powodu przeładowania.

Popatrz sobie na pętle zapisu błędu wczytania regenu np po co ma wywalać 50.000 razy error o regenie i zapychać się jak cholera... Lepiej napisać tak aby wywaliło raz i koniec.

Kto normalny usuwa niekompletnie regeny? xD

Z resztą nawet gdy usunę regeny to błędów w syserr nie będzie.

0LsM05U.png

Opublikowano

Kto normalny usuwa niekompletnie regeny? xD

Z resztą nawet gdy usunę regeny to błędów w syserr nie będzie.

No dobra może nie usunąć ale np masz stare regen w którym nie ma wpisów i będziesz miał błąd w sysser o nie wczytaniu regenu a że ta funkcją znajduje się w pętli będzie cały czas j**** ci po syserze :-)

Przeleć sobie kilka takich funkcji a nazbiera się ładny zapis błędów :-) Jak masz pliki zrobione tzn regeny mapy itp to git ale jak masz gdzieś błąd i nie masz kasowania syssera np co 30 min to przy sporej ilości graczy serwer bardzo szybko zawali się błędami

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

No dobra może nie usunąć ale np masz stare regen w którym nie ma wpisów i będziesz miał błąd w sysser o nie wczytaniu regenu a że ta funkcją znajduje się w pętli będzie cały czas j**** ci po syserze :-)

Przeleć sobie kilka takich funkcji a nazbiera się ładny zapis błędów :-) Jak masz pliki zrobione tzn regeny mapy itp to git ale jak masz gdzieś błąd i nie masz kasowania syssera np co 30 min to przy sporej ilości graczy serwer bardzo szybko zawali się błędami

Czyli po prostu usuwasz plik syserr co jakiś czas? Gdzie tutaj jest jakakolwiek optymalizacja?

0LsM05U.png

Opublikowano

Czyli po prostu usuwasz plik syserr co jakiś czas? Gdzie tutaj jest jakakolwiek optymalizacja?

Nie wszystko zawsze trafia do syssera, game przechowuje w pamięci podręcznej informacje takie,  jeżeli wykonywana jest pętla to informację się nakładają i zapychają proces bzdetnymi inormacjami? A po co to? To także jest optymalizacja nie trzeba wszystkie w c**j dopracowywać np braku katalogu w data czy wpisu w group. w tym jest sporo właśnie takich błędów jeżeli nie dłubałeś w tym to nie wiesz ;) ja dość długo siedziałem nad tym i znalazłem sporo naprawdę dziwnych błędów które powodowały shutdown serwera bez zapisu syssera.

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

Nie wszystko zawsze trafia do syssera, game przechowuje w pamięci podręcznej informacje takie,  jeżeli wykonywana jest pętla to informację się nakładają i zapychają proces bzdetnymi inormacjami? A po co to? To także jest optymalizacja nie trzeba wszystkie w c**j dopracowywać np braku katalogu w data czy wpisu w group. w tym jest sporo właśnie takich błędów jeżeli nie dłubałeś w tym to nie wiesz ;) ja dość długo siedziałem nad tym i znalazłem sporo naprawdę dziwnych błędów które powodowały shutdown serwera bez zapisu syssera.

Jeżeli czegoś nie ma w syserr to jest w core.

Owszem nie musiałem dłubać w takich rzeczach ponieważ nie robię modyfikacji na pół gwizdka lecz nadal uważam, że to nie jest optymalizacja tylko jedynie automatyczne czyszczenie logów.

0LsM05U.png

Opublikowano

Jeżeli czegoś nie ma w syserr to jest w core.

Owszem nie musiałem dłubać w takich rzeczach ponieważ nie robię modyfikacji na pół gwizdka lecz nadal uważam, że to nie jest optymalizacja tylko jedynie automatyczne czyszczenie logów.

No źle rozumiesz ;) to nie tylko to co ja ci wymieniłem :D game znacznie lepiej radzi sobie teraz z błędami, zamiast connection refuset masz automatyczną próbę wznowienia siadniętego procesu i ponowna próba podłączenia się do niego :-) 

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

No źle rozumiesz ;) to nie tylko to co ja ci wymieniłem :D game znacznie lepiej radzi sobie teraz z błędami, zamiast connection refuset masz automatyczną próbę wznowienia siadniętego procesu i ponowna próba podłączenia się do niego :-) 

Osobiście preferuję zapobiegać niż ponownie łączyć. Może się nie znam.

0LsM05U.png

Opublikowano

Osobiście preferuję zapobiegać niż ponownie łączyć. Może się nie znam.

Nie no wiadomo że najlepiej od razu all naprawić ale wiesz czasem się o czymś zapomni i dopiero po starcie wyjdzie :) To jest po prostu dodatkowe zabezpieczenie.

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

Nie polecam zresztą, troian gówno umie :)

Game będzie miał więcej dziur niż bugów na pompie jest :D

Musiałby celowo robić bugi aby przekroczyć ilość bugów game 2089 z libami.

0LsM05U.png

Opublikowano

Ta a to co wypisałem to z dupy zrobiłem... Odezwał się wielki znawca :)

Coś ci nie pasuje to spierdalaj i tyle :) nikt ci nie każe tego czytać....

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

Ty ziomek wypierd***** na gówno, które się zwie "Restia2" shaggusia grubego

Co do tematu, polecam dobra firma ;d, dużo nowości i nie to co gejm cyca ;d

Opublikowano

Ty ziomek wypierd***** na gówno, które się zwie "Restia2" shaggusia grubego

Co do tematu, polecam dobra firma ;d, dużo nowości i nie to co gejm cyca ;d

To moje grubasie :D

Jeśli chcesz moje zdj. zapraszam GG: 47637476

I nie pyskuj do pana, bo c***a osiągnąłeś jedynie swoje 50 online, tyle to ja na becie mam bez prezki na mpc,z samego forum elite, pozdro :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...